Over mij

Johan Huijzer is geboren op 24 september 1964 te Sliedrecht, Nederland.
Zijn kunstwerken zijn zeer krachtig, vrolijk en kleurrijk. Een zeer inspirerende eigen stijl die in de kunstwereld gekenmerkt wordt als de pop art stijl.
Door deze stijl heeft Johan al vele harten weten te veroveren. Particulieren, bedrijven en galeries in binnen- en buitenland hebben al een echte Johan in bezit.
Johan haalt zijn inspiratie uit de dingen van alle dag. Bijvoorbeeld via televisie, kranten, magazines, uitspraken of gebeurtenissen. Dus eigenlijk uit alles wat hij om zich heen ziet of hoort.
Ook geeft Johan Huijzer diverse kunstobjecten en relatiegeschenken uit, zoals origineel keramiek en sculpturen.
Ook zijn er speciaal op maat gewenste mogelijkheden bespreekbaar. Enkele voorbeelden van toonaangevende nationale en internationale ondernemingen zijn: SBS Broadcasting Group, BMW Breeman, Loyens & Loeff, Vacuvin, Fortis, Herman den Blijker, Westin en Starwood hotels, Jan des Bouvrie, McDonalds en vele anderen.
Johan werkt ook belangeloos mee aan verschillende goede doelen fondsen, zoals Kika, Dada fonds, Liliane fonds, Sharing Succes, Heartbeat, Villa Pardoes en Jack Rabitt Foundation. Johan doneert eigen kunstwerken die worden geveild en waarvan de volledige opbrengst ten bate komt aan de goede doelen.
Na ruim 15 jaar is Johan in april 2018 begonnen om ook in de zijn geliefde contemporary art stijl zijn kunstenaars vaardigheden uit te drukken op doek.
En dit geeft nu al zijn vruchten af en wordt zijn nieuwe contemporary stijl in korte tijd gewaardeerd bij de kunstkenners.
Dus vanaf nu kunt u van verschillende stijlen van kunst genieten van de kunstenaar.

Belangrijke hoogtepunten van kunstenaarscarrière Johan Huijzer:
1972
– ontdekking van familie en op lagere school van zijn creativiteit.
1974/2002 – verschillende tekeningen, schilderijen, geboorte borden, muurschilderingen ect. voor derden gemaakt en kwam de kunstenaar in de laatste jaren tot ontdekking dat er met zijn creative uitingen geld te verdienen was.
2003 – start fulltime kunstenaar
2004/heden samenwerking met diversen galeries, exposities, kunstuitleen, kunsthandel. Ook voor bekende bedrijven en instellingen vele opdrachten gemaakt.
2008 – expositie van kunstwerken van 25 top kunstenaar voor de musical Evita van Joop van den Ende Theaterproducties in het Parktheater te Eindhoven.
2011 – de enigste ter wereld gemaakte pop art Nachtwacht, gemaakt in Johan zijn bekende stijl met de exacte afmeting (363 × 438 cm) en opstelling als in het Rijksmuseum te Amsterdam. Dit schilderij hangt momenteel in ROC Leiden, de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn.
2015 – onthulling van nationale monument voor de door huiselijk geweld omgebrachten kinderen. Johan Huijzer heeft dit bijzondere monument mogen maken en staat nu op een mooie prominente plek voor het bekende slot Zeist. 

Foto

Video

Sluit Menu
Top
0
×
×

Winkelmand